Virus Korona

Jedinica atomsko-biološko-hemijske odbrane u borbi protiv Kovida-19

Pripadnici Vojske Srbije pristupili su profesionalno i požrtvovano u borbu protiv zarazne bolesti Kovid-19. Od proglašenja vanrednog stanja na teritoriji Republike Srbije, pripadnici jedinica atomsko-biološko-hemijske odbrane Vojske Srbije svakodnevno se angažuju na raznovrsnim zadacima širom zemlje, piše na sajtu Vojske Srbije.

„U Кraljevu, Raški, Nišu, Novom Pazaru i Ćupriji realizuju zadatke biološke dezinfekcije ulica, trgova i drugih javnih površina, dok su u Moroviću i Subotici dezinfikovali objekte za zdravstveni nadzor državljana Republike Srbije koji se vraćaju iz inostranstva“, poručuju u Vojsci Srbije.

U hali „Čair“ u Nišu, kao i na Beogradskom sajmu i u jedinicama Vojske Srbije, jedinice ABHO svakodnevno obavljaju biološku dezinfekciju ljudi i pokretnih stvari radi suzbijanja i sprečavanja širenja Kovida-19.

„Jedinice ABHO, kao i druge snage Vojske Srbije, spremne su i sposobne za realizaciju svih redovnih zadatka i nastavak pružanja pomoći civilnim vlastima u borbi protiv novog koronavirusa“, ističu u Vojsci Srbije.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Ključne reči

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close