Društvo

Jedina doktorka iz Zaplanja konačno dobila posao. Ministar je zaposlio u policiji

Diploma Medicinskog fakulteta i prosečna ocena na studijama od 9,57 ipak su ostvarili dugogodišnju želju Marije Stanković (30) iz zaplannjskog sela Donjeg Dragovlja da dobije zaposlenje u struci.

Posle pet godina provedenih na “birou rada” i uzaludnog prijavljivanja na konkurse širom Srbije, mlada doktorka i majka petogodišnjih bliznakinja Irine i Isidore, počela je da radi u zdravstvenoj stanici Policijske uprave u Nišu.

Stanković je poziv da počne da radi kao lekar dobila lično od Ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića i to samo jedan dan nakon što je su mediji objavili reportažu o njoj.

“Ministar me je pozvao i pitao da li želim da radim u policiji. Bio je to šok za mene, hodala sam u cik cak liniji neko vreme dok sam se pribrala. Neopisiv osećaj kada vas neko pozove i ponudi pomoć, izadje u susret. To je nešto neopisivo”, izjavila je Stanković.

Marija Stanković; Foto: B.Lj.

Ona je rekla da se nakon poziva ministra, kome je beskrajno zahvalna na pomoći, sve odvijalo veoma brzo, prošla je preglede i neophodne provere i počela da radi.

“Posao doktora u policiji je vrlo zanimljiv. Išla sam već dve nedelje na gadjanje sa policajcima. Imala sam veliku tremu prvog radnog dana jer nisam znala kakav je posao doktora u policiji, ali sve je prošlo u najboljem redu i polako se uhodavam. Koleginice i kolege sa kojima radim dosta mi pomažu, veoma su kolegijalni i druželjubivi. Maksimalno mi je izašao u susret i načelnik Policijske uprave u Nišu Slaviša Virijevi. Kolege policajci se prema nama lekarima odnose sa velikim poštovanjem”, istakla je Stanković.

Foto: privatna arhiva

Kako je kazala Stanković, za samo par nedelja, život njenih ćerki Irine i Isidore, supruga i nje same bitno se promenio pošto se čitava porodica zbog njenog zaposlenja preselila u Niš.

“Iz seoske sredine u podnožju Suve planine, sa samo četvoro, petoro ljudi u okruženju prešli smo u gradsku sredinu. Bilo je mnogo emocija, bilo je i suza, ali se polako navikavamo i mi i deca”, izjavila je ona. Stanković je od samog diplomiranja 2015. godine do nedavno, bila jedini lekar na “birou” u Gadžinom Hanu, a posao nije uspevala da dobije ni u Domu zdravlja u Gadžinom Hanu, niti u drugim zdravstvenim ustanovama širom Srbije.

Do diplome Medicinske škole, a potom Medicinskog fakulteta stigla je putujući autobusom do 40 kilometara udaljenog Niša, što je značilo polazak iz Donjeg Dragovlja u pet sati ujutru, pešačenje do najbliže autobuske stanice dva kilometra i, vrlo često, povratak poslednjim autobusom u 22 sata.

“Novac za moje studije moj otac je obezbedjivao sekući drva u planini i prodajući ogrevno drvo. Nije dočekao da diplomiram. Poginuo je u planini sekući drva kada sam bila na petoj godini studija”, kazala je Stanković.

Dok je traga za pompom Stanković nije sedela “skrštenih ruku”, već je priskakala u pomoć meštanima kada im je bila potrebna medicinska pomoć.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

3 Komentara

  1. Zaista se radujem za ovu divnu zenu. Mada radovacu se jos vise ako bude posten lekar i razumela sve podvale farmaceutske mafije, pogubnosti oko vakcina, kao i prevaru zvanu virus! Od postene i neiskvarenne osobe sa sela to se ocekuje. Moralan covek je danas na velikim iskusenjima!

  2. Ovakva čuda se u našoj zemlji ne dešavaju često. Neko je pomogao da se za ovaj slučaj čuje ne bi li se nekako došlo do srećnog kraja . Tu se kao humanista izdvaja novinarka Lidija Georgijev sa svojim timom a takođe pohvale i svim novinarima, i vama takođe, koji su ovo medijski ispratili!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com