Kultura

Jedanaesti festival “Zauvek Šaban” početkom avgusta u Nišu

U cilju upoznavanja načina života, kulture i umetnosti Roma, u Nišu će 2. i 3. avgusta biti održan jedanaesti festival pod nazivom “Zauvek Šaban Bajramović”.

Organizatori kažu da će prvog festivalskog dana biti položen venac ispred koncentracionog logora Crveni krst u Nišu, kroz koji je tokom Drugog svetskog rata prošlo oko 30.000 zatvorenika, dok je oko 10.000 zatvorenika iz ovog i drugih zatvora, mahom Srba, Roma i Jevreja, streljano na niškom brdu Bubanj.

Od 20 časova u Oficirskom domu zakazano je Veče pesnika i poezije i premijera drugog dokumentarnog filma “Zauvek Šaban Bajramović” u produkciji Udruženja “Veseli Romi”.

Završni deo biće na amfiteatru na keju 3. avgusta sa početkom u 20 časova. Nastupiće poznati pevači, folklorni ansambli, trubači, biće dodeljene nagrade istaknutim i zaslužnim pojedincima za doprinos u organizaciji festivala i promociji Romske kulture “Zauvek Šaban Bajramović”.

Festival je posvećen poznatom muzičaru i interpretatoru Šabanu Bajramoviću, koji je “proslavio” Niš i Srbiju.

Organizator festivala je Udruženje građana “Veseli Romi”, a pokrovitelj Grad Niš.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com