Društvo

Jedanaesti Balkanrock fest humanitarnog karaktera. Prikupljena sredstva idu za lečenje malog Jovana

Balkanrock fest 2022, održaće se po 11. put u četvrtak, 15. septembra u dvorištu Univerziteta (Banovnini) i biće humanitarnog karaktera kako bi se prikupila neophodna sredstva za malog Jovana Memetovića iz Niša koji boluje od cerebralne paralize.

Rođen u 27. nedelji sa svega 1200gr i 36cm, Jovan(2017) je na ovaj svet došao kao prevremeno rođena beba sa puno dijagnoza. Uz veliku borbu njegova porodica je prevazišla mnogo teških trenutaka, ali jedna dijagnoza je ostala – cerebralna paraliza.

Jovan još uvek ne priča, ne hoda, stoji uz pridržavanje, komunicira gestom, puzi i još uvek nosi pelene. Porodica je pronašla lečenje matičnim ćelijama u Kijevu koje košta 10.000 evra ali, nažalost, nisu u mogućnosti da finansiraju potrebnu terapiju.

Na ovogodišnjem Balkanrock festu nastupiće Flag Crew, Šut i Đol8, tri mlada benda sa konkursa Balkanrocka. Najbolji od njih dobiće vaučer za snimanje u profesionalnom studiju Fat Cat. Ceo koncert biće sniman profesionalnom audio opremom tako da će svi učesnici audio snimke svojih nastupa dobiti gratis.

-Pored mladih bendova, u revijalnom delu nastupiće nekadašnji pobednici festivala niški bendovi Dexter i Opposite Way, kao i specijalni gosti iz Beograda, alternative rock/metal bend Stain.-saopštili su organizatori.

Na ulazu u koncertni prostor biće postavljena kutuja za sakupljanje priloga za pomoć malom Jovanu Memetoviću.

Svi ljudi dobre volje koji nisu u mogućnosti da prisustvuju koncertu, a hteli bi da pomognu Jovanu u njegovoj borbi za prvi korak, mogu poslati SMS sa brojem 88 na 2407.

Uplate za pomoć u lečenju mogu se izvršiti i na dinarski i devizni račun korisnika, putem E-doniraj internet plaćanja platnim karticama iz celog sveta, kao i preko PayPal-a.

Cena SMSa iznosi 200 dinara, a PDV se ne naplaćuje. Mogućnost slanja SMSa imaju korisnici mreža MTS, Yettel, A1 i Globaltel.

Organizator koncerta je Udruzenje građana Balkanrock iz Niša, pod pokroviteljstvom Grada Niša i niškog SKCa.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com