Sport

Jedan vikend, a deset medalja za tenisere TA Živković

U Nišu se na terenima Teniske akademije Živković (TAŽ) ovog vikenda igrao završni MASTERS Teniskog saveza istočne Srbije (TSIS) u konkurenciji tenisera i teniserki do 12 godina.

Titulu šampiona je poneo Andrija Petrović, teniser Teniske akademije Živković (TAŽ) iz Niša. Andrija je u finalu bio bolji od Pavla Stojiljkovića iz Leskovca i meč završio sa 2:0 (6/4, 6/0). Treće mesto je osvojio Uroš Živković (TAŽ), koji je u borbi za bronzanu medalju bio bolji od klupskog druga Luke Stankovića sa 2:0 (7/6, 6/2). Kod teniserki je titulu osvojila Anastasija Cvetković (TAŽ), ona je u finalu savladalu Dariju Ilić (TAŽ) sa 2:0 (6/1, 7/5). U borbi za treće mesto Nađa Mladenović (TAŽ) je bila bolja od Hane Ilić (TAŽ), rezultat je bio 2:0 (6/1, 6/3).

Paralelno sa ovim turnirom u Knjaževcu se igrao MASTERS TSIS u konkurenciji tenisera i teniserki do 16 godina. Do šampionske titule je stigao Nikola Jović (TAŽ). On je u finalu savladao Aleksu Vučkovića (TAŽ), rezultat je bio 2:0 (7/5, 6/2). Aleksandar Žikić (TAŽ) je stigao do bronzane medalje. U konkurenciji teniserki Mina Milosavljević (TAŽ) je osvojila srebrnu, a njena sestra Sara Milosavljević (TAŽ) bronzanu medalju.

Teniseri niške akademije su ovim rezultatom i skorom od deset medalja na dva turnira u istom vikendu (3 zlatne medalje, 3 srebrne medalje i 4 bronzane medalje) potvrdili dominaciju u regionu TSIS.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com