Virus KoronaZdravlje

KLINIČKI CENTAR NIŠ: Jedan pacijent preminuo, ukupno 277 hospitalizovano

U Covid objektima Кliničkog Centra Niš, hospitalizovano je ukupno 277 pacijenata. Кod 105 pacijenata, od kojih i dvoje dece, je potvrđeno prisustvo virusa Covid-19.

 

„Deca zaražena koronom su u stabilnom zdravstvenom stanju“, kažu u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Od ukupnog broja hospitalizovanih, potvrđenih pacijenata, 6 je priključeno na aparate za veštačku ventilaciju i nalaze se u jako teškom opštem stanju. Nažalost, uprkos svim naporima lekara niškog Кliničkog centra, 1 pacijent, sa potvrđenim virusom Covid -19 je preminuo.

„Svi pacijenti su pod 24 – časovnim nadzorom i detaljnim monitoringom životnih funkcija od strane lekara i medicinskog osoblja niškog Кliničkog centra. Njihov klinički status se procenjuje iz minuta u minut, a terapijske mere preduzimaju u odnosu na terapijski odgovor“, dodaju.

U ZC Lekovac u Covid bolnici, trenutno je hospitalizovano 117 pacijenata. Кod 12 pacijenata je potvrđeno prisustvo virusa Covid -19.

U 4 Covid bolnice u ZC Vranje, ukupano je hospitalizovano 155 pacijenata. Кod 77 pacijenata je potvrđeno prisustvo virusa.

Među hospitalizovanim pacijentima, nema dece zaražene virusom Covid -19.

U ZC Surdulica, u Covid bolnici trenutno su hospitalizovana 63 pacijenata. Кod 53 pacijenta je potvrđeno prisustvo virusa Covid -19.

Ključne reči

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close