Ekonomija

Jedan od simbola Niša, hotel Nais ponovo otvara svoja vrata

Početkom avgusta jedan od simbola Niša, hotel Nais, ponovo otvara vrata za goste. Kompanija Nais resort privodi kraju završne radove na rekonstrukciji objekta i, kako kažu u menadžmentu, 05. avgusta biće upriličeno svečano otvaranje najnovijeg niškog hotela koji će imati 4 zvezdice i sve neophodne kapacitete za održavanje kongresa, konferencija, raznih velikih skupova, i naravno, predstavljati ono što je oduvek i bio, jedno od omiljenih odmorišta turista koji prolaze kroz našu zemlju.

Pored 150 novih rаdnih mestа, ovo je zа Grаd Niš veliki iskorаk u obogаćivаnju turističke ponude i podizаnju kаpаcitetа grаdа kаo kongresnog i mаnifestаcionog centrа jugа i istokа Srbije. U sastavu obnovljenog hotela, pored klasičnog hotelskog sadržaja, biće i velikih kongresnih i konferencijskih dvorana, što je trenutno jedan od nedostajućih segmenata u turističkoj ponudi grada, rekao je gradonačelnik Darko Bulatović koji je danas, sa saradnicima obišao ovu veliku investiciju.

Foto: Facebook strana gradonačelnika Niša

“Grad Niš će dobiti sadržaj koji će ga učiniti još konkurentnijim, još sadržajnijim, ne samo kada su u pitanju smeštajni kapaciteti, već i kada je u pitanju kongresni turizam, konferencijski, sportsko rekreativni.. S proleća će na ovom prostoru početi sa radom i novi akva park i time Niš zajedno sa svim drugim potencijalima postaje itekako konkurentan na mapi Srbije”, istakao je Bulatović.

Gradonačelnki kaže da će Grad pružiti podršku u nedostajućoj infrastrukturi. Zajedničkim snagama grada i menadžmenta hotela urađen je urbanistički projekat.  Sam objekat imaće 4 zvezdice i sve sadržaje koje jedan reprezentativni objekat treba da ima, od onih za tranzitne putnike, pa do onih koji će ovde provesti više dana, kažu menadžmentu kompanije Nais resort.

Foto: Facebook strana gradonačelnika Niša

“Ponovo će ovo biti poznato svratište za sve nacionalne i internacionalne goste, ali će on pre svega biti jedan kongresni, konferencijski i banketni centar koji će koristiti ne samo Grad Niš i južna Srbije, već će predstavljati i ozbiljan izazov za neke druge gradove”, rekao je Thomas Pavlović general menager Hotela Nais.

Restoran ima kapacitet od 250 mesta unutra i 200 na terasi, mesto za banket sa 650 mesta, preko 100 jedinica i 12 apartmana sa 250 ležajeva u različitim konfiguracijama soba. Hotel će imati bazen, saunu, đakuzi, spa, tursko kupatilo i slanu sobu.

Direktor JKP “Mediana” Dragoslav Pavlović kaže da će se sa uređenjem kompleksa nastaviti i posle zvaničnog otvaranja, naravno, ne nauštrb komoditeta gostiju, a kao novinu za narednu godinu, on je najavio i otvaranje velikog akva parka, koji bi trebalo da bude završen pre početka naredne turističke sezone, 2020. godine

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com