Društvo

Jedan od prioriteta Grada u 2020. godini je veća bezbednost u saobraćaju

Grad Niš u 2020. godini posvetiće još veću pažnju bezbednosti u saobraćaju. Gradski većnik Igor Vojinović istakao je da su neke od najbitnijih stvari detektor psihoaktivnih supstanci, koji će koristiti saobraćajna policija prilikom provere vozača, kao i nova vozila Hitne pomoći.

„Saobraćajna policija je kontrolisala isključivo vožnju u alkoholisanom stanju. Sada smo nabavili detektor psihoaktivnih supstanci koji će biti u funkciji vrlo brzo i koji će pružiti jedan dodatni kvalitet i koji će skrenuti pažnju svim učesnicima u saobraćaju da policija sada, pored kontrole alkohola, može da vrši i kontrolu vožnje pod dejstvom psihoaktivnih supstanci“, rekao je Vojinović.

On je dodao da je u 2020. godini opredeljeno i 4 miliona dinara za nabavku vozila za potrebe Hitne medicinske pomoći.

„Kao što možda znate, postupanje hitnih službi u trenutku nastanka saobraćajnih nesreća je jedan od stubova bezbednosti u saobraćaju“, izjavio je Vojinović.

U cilju veće bezbednosti dece u saobraćaju, Grad će i ove godine nabaviti i pokloniti auto sedišta.

„Ove godine je sprovedena nabavka i nabavljeno je oko 720 sedišta. Vrlo brzo će biti ponovo raspisan javni poziv, na kome će biti naši sugrađani čija su deca rođena 2019. godine. Takođe programom za 2020. predviđeno je 3 miliona za nabavku auto sedišta, koja će biti podeljena naredne godine, a odnosiće se na decu koja su rođena ove godine. Ovo je jedna od aktivnosti koja je jako značajna i gde se zaista, na najdirektniji mogući način podiže svest, a i povećava bezbednost naših najmlađih sugrađana“, kazao je Vojinović.

On je dodao da će kamere na raskrsnici kod Ureda uskoro početi da rade i najavio je da će biti nabavljeni brojači vremena koji će biti postavljeni na svim većim raskrsnicama u gradu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com