Društvo

Jedan od najlepših vrtića u Nišu “Panda” dobio “maštaonicu”

Vrtić Panda, koji se nalazi u naselju Branko Bjegović važi za jedan od najlepših vrtića u gradu. Osim što je u ovaj objekat dosta uloženo, sada se izdvaja i po tome, što je jedini u kome je napravljena “maštaonica” i dramski studio za decu.

Od svih 26 vrtića u gradu jedini koji ima maštaonicu je vrtić Panda.

“Ostalo je još malo da se uredi prostorija u kojoj će biti, a onda će i zvanično biti promovisana”, ponosno ističe direktorka PU Pčelica Svetlana Mitić.

Sa zida ih posmatra “Mali Princ”, a za oslikavanje su bili zaduženi vaspitači. Kada bude završena maštaonica će služiti da male Pandice tu ugoste svoje drugare iz drugih vrtića.

“Oni će tu maštati, praviti predstave, performanse, priredbe. Biće opremljena i ginjol lutkama i svim drugim rekvizitima koji su potrebni za dramske aktivnosti”, najavljuje Mitić.

Da im boravak u vrtiću bude što interesantniji i prijatniji, ali i da kroz igru uče, zaduženi su vaspitači, koji ih svojom kreativnošću animiraju i podstiču maštu, dodaje direktorka. Tako od najmlađih uzrasta deca znaju sve o svim godišnjim dobima, o pravilnoj ishrani, o velikim praznicima, istaknutim ličnostima i mnogim drugim stvarima koje su primerene za njihov uzrast.

“Cilj nаm je dа obezbedimo mogućnost deci, dа kroz podsticаjnu sredinu i rаznovrsne edukаtivne аktivnosti, sebe izrаze nа kreаtivаn nаčin i rаzvijаju interesovаnjа i ljubаv premа umetnosti”, kaže direktorka Pčelice.

Dodaje da je u vrtić Panda mnogo uloženo. On je najnoviji, jedan od najlepših, sa svetlim bojama, prilagođen deci. U ovaj vrtić ulagaće se i dalje, najavljuje direktorka Pčelice i podseća da je nedavno dobio i nove igračke od precednika GO Crveni Krst Miroslava Milutinovića. Ističe da će i dvorište biti oplemenjeno.

“Zajedno sa JKP Mediana dogovorili smo ozelenjavanje dvorišta. Celo dvorište će biti oplemenjeno četinarima i drvećem za koje ovo javno preduzeće proceni da može da uspeva na tom zemljištu”.

Dvorište će biti ozelenjeno u okviru akcije “Vratimo dvorišta deci”, koju je pokrenula direktor PU Pčelica Svetlana Mitić marta meseca ove godine. Kaže da je zatekla katastrofalno stanje kada su dvorišta vrtića u pitanju. Ona su bila nesređena, prljava, zapuštena, nisu se zaključavala.

U vrtiću Panda upisano je 250 mališana, a pri vrtiću radi i jedna pripremna predškolska grupa. Sve što se uradi u vrtiću, radi se u dogovoru sa Savetom roditelja, jer kako kažu samo tako, svi zajedno mogu da doprinesemo da vrtić u koji borave naši najmlađi bude mesto u koje će se i najbolje osećati.

 

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com