Kultura

“Jazz iNfuzija” u završnici priprema

Koncert pod nazivom “Jazz iNfuzija” zajednički priređuju vokalni sastav Konstantin i niški Big bend. Koncert koji će biti održan u niškom Domu vojske planiran je za 17. decembar.

Publika će imati priliku da uživa u izuzetnom muzičkom programu koji će krasiti i najpoznatije starogradske i evergrin kompozicije u savremenim aranžmanima.

Biće to spoj različitih muzičkih žanrova – pop, rok, starogradske pesme u džez maniru, što je davnih šezdesetih godina obrađivao i Bubiša Simić za beogradski Big bend, pevaćemo i naše standarde, ali sa našim, niškim Big bendom, to će svakako zvučati potpunije, drugačije i zanimljivo”, kaže Bojan Stanković vokalni solista sastava Konstantin.

Foto: VS Konstantin

Niški Big Bend ima repertoar koji obuhvata standardne džez kompozicije, obrade starih gradskih pesama kao i popularne numere u vrhunskim aranžmanima.

Ti aranžmani su pisani pre više od pola veka, ali smo ih mi obojili u savremenije ruho i verujem da će se publici dopasti. U svakom slučaju nas tridesetak muzičara i sastav Konstantin, priredićećmo veče za pamćenje, Pored naših standardnih vokala Jane i Milene, nastupiće i Dejan Najdanović Najda i mislim da će koncert biti pravo prednovogodišnje zagrevanje”, kaže Andrija Minčić saksofonista niškog Big benda.

Foto: VS Konstantin

Pripreme za koncert uveliko traju, iako ovi vredni muzičari nemaju prostor definisan kao stalno mesto za uvežbavanje repertoara.

Skloni smo dovijanju i prilagođavanju, malo SKC, malo NKC, što ne bi trebalo da utiče na krajnji rezultat“, kaže Andrija.

Ovo je prvi put da se u Nišu organizuje jedan ovakav koncert, a želja im je, kažu, da on postane tradicija.

Niš je oduvek važio za grad muzike. Bilo je entuzijasta koji su pokušavali da uvedu u tradiciju neke promenadne, matine, Svetosavske, Božićne i druge muzičke događaje. Nažalost, nije im se posrećilo, ali mi gajimo nadu da će nama to poći za rukom”, ističe Bojan Stanković.

Foto: VS Konstantin

Koncert “Jazz iNfuzija” u utorak 17. decembra počinje u 20 časova, a ulaznice su u prodaji na blagajni Doma vojske.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com