Društvo

Javnom licitacijom LFN obezbeđeno blizu 240 hiljada dinara

Prvi javni događaj Lokalne fondacije Niš u 2022. godini okupio je veliki broj ljudi u Narodnom pozorištu u Nišu, koji su imali mogućnost da se nadmeću za više od 20 predmeta na licitaciji.

Od prodatih predmeta na ovom događaju prikupljeno je 118.500 dinara, koje Trag fondacija duplira što u praksi znači da je javna licitacija donela još ukupno 237.000 dinara koje će biti deo velikog fonda za podršku idejama građana na narednom konkursu LFN.

FOTO: Saša Đorđević

Među predmetima koji su izazvali najveće interesovanje, našla se majica sa potpisom Novaka Đokovića, koja je prodata za 14.500 dinara. Bademantil vaterpoliste Save Ranđelović, navijački šal Meraklija sa potpisom Dragana Stojkovića Piksija, lopta sa potpisima fudbalera Radničkog iz Niša, samo su neki od predmeta za koje su zainteresovani liciteri pokazali veliko interesovanje.

“Zahvaljujući podršci građana i društveno-odgovornih kompanija, Lokalna fondacija Niš je uspela da ispuni svoj cilj i prikupi 15.000 evra u lokalnoj zajednici. U toku su pripreme za raspisivanje velikog javnog konkursa u maju, gde će formalnim i neformalnim grupama građanima biti pružena podrška za realizaciju kreativnih i proaktivnih ideja”, rekli su u ovoj fondaciji.

Podsetimo, na dva javna konkursa u 2021. godini, podršku je dobilo već 15 ideja, od toga je čak 12 stiglo od neformalnih grupa. LFN aktivno radi već godinu ipo dana i podržava ideje građana iz oblasti uređenja grada, umetnosti, kulture, obrazovanja i sporta.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com