Ekonomija

Javni pozivi i konkursi u cilju smanjenja nazaposlenosti

Nacionalna služba za zapošljavanje raspisala je javne pozive i konkurse za tekuću godinu u cilju realizacije programa i mera aktivne politike zapošljavanja predviđenih Programom rada za 2020. godinu.

Ove godine uvedene su i neke novine.

 

Boban Matić, direktor NSZ Filijale Niš; Foto: V.M.

“Razlika u odnosu na prethodne godine je to što kod nekih programa imamo veća novčana izdvajanja. Iz godine u godinu imamo velika interesovanja poslodavaca, maltene uvek imamo veći broj zahteva od kvota kojima raspolažemo”, kaže direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Filijale Niš Boban Matić.

 

Ovo su načini da se smanji nezaposlenost koja je, kako kažu, sve manja. Ove godine na teritoriji Nišavskog okruga nezaposlenih je oko 36 hiljada ljudi, dok je 2014. na evidenciji NSZ Niš bilo gotovo 56 hiljada nezaposlenih.

“Povećan je i broj lica koja se angažuju kroz sve mere. Povećava se broj poslodavaca koji se uključuju, a to svakako utiče na broj smanjenja nezaposlenih na teritoriji niške filijale”, kaže Matić za Niške vesti.

Programi i mere predstavljeni su danas novinarima kako bi javnost bila obaveštena. I tu se neće stati sa približavanjem javnosti. U Privrednoj komori u petak od 11 sati poslodavcima će biti prezentovani svi programi i mere. Nakon toga, već od ponedeljka, prezentacija će biti i po svim lokalnim samoupravama, kaže zamenica direktora NSZ-a Nataša Stanković.

Foto: V.M.

Javni pozivi i konkursi objavljeni su na sajtu Nacionalne službe za zapošljavanje www.nsz.gov.rs
Informacije o novim javnim pozivima i konkursima svi zainteresovani mogu dobiti i u svakoj organizacionoj jedinici NSZ, preko Pozivnog centra NSZ ili pozivom na broj: 0800/300-301 (besplatan poziv iz fiksne telefonije).

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com