Društvo

Javni poziv za realizaciju energetske efikasnosti privrednih subjekata

Privredni subjekti koji su upisani u APR registrovani kao preduzetnici i privredna društva, a obavljaju predmetne delatnosti,  nisu u stečajnom postupku ili postupku likvidacije, od sutra, 17. juna mogu da se prijave na Javni poziv za izbor privrednih subjekata u sprovođenju mere energetske sanacije porodičnih kuća, stanova i stambenih zgrada koji se odnose na unapređenje termičkih omotača, termotehničkih instalacija i ugradnje solarnih kolektora.

Konkurs će biti otvoren do 1. jula.

Sva dokumentacija biće dostupna na sajtu Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj i sajtu Grada Niša, a sve informacije mogu se dobiti na telefon 018/ 504-658 ili putem mejla kler@gu.ni.rs.

Ivan Pavlović iz Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj kaže da je procedura vrlo jednostavna, a da zainteresovani subjekti mogu pristupiti jednim klikom i popuniti sve što je neophodno za manje od pola sata. Dodaje da će konkurs za građane najverovatnije biti raspisan dva meseca nakon završetka javnog poziva za privredne subjekte, negde oko septembra meseca.

“S obzirom na proceduru za izbor privrednih subjekata, nećemo raspisivati konkurs pre dva meseca od 1. jula. Komisija treba da razmotri sve prijave privrednih subjekata, da uradi preliminarnu rang-listu, nakon toga uvid u rang listu, osam dana prava žalbe, 15 dana period odgovora na žalbu, utvrđivanje konačne rang-liste i kada saberemo, najoptimalnije vreme je da ćemo objaviti javni poziv za građane 1. septembra”, kaže Pavlović.

Prošle godine Grad je za te namene izdvojio 19 miliona, a ove godine taj iznos iznosi 40 miliona dinara.

“Prema preliminarnom istraživanju znamo da će najveći broj građana da se javi za zamenu stolarije i termički omotač. Prošle godine se javio 21 privredni subjekat, ali mnogi nisu imali kompletnu dokumentaciju ili ateste, što je jedan od glavnih kriterijuma koji se razmatrao. Spojeni kotlovi i ovo “Kotlove smo prošle godine imali iz Ministarstva životne sredine, a sada je u paketu mera Ministarstva energetike”, završava Pavlović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com