Društvo

Javna rasprava o medijskim temama važnim za GO Pantelej

Pre objavljivanja konkursa za prijem projekata koji imaju za cilj ostvarivanje javnog interesa, Gradska opština Pantelej organizovala je javnu raspravu radi definisanja projektnih tema bitnih za ovu opštinu.

Na javnu raspravu bili su pozvani predstavnici građanskih udruženja, nevladinih organizacija i medija.

Od oko 4000 registrovanih nevladinih organizacija u gradu,  pozivu se odazvalo samo njih nekoliko, sa žaljenjem je konstatovao zamenik predsednika opštine Pantelej, Aleksandar Milosavljević.

Prošle godine je opština za medijske projekte izdvojila 1, 9 miliona dinara, a podržano je oko dvadesetak. Projekti su se bavili turističkim potencijalima opštine, atktivnim odmorom u prirodi, verskim turizmom, ženskim preduzetništvom i osnaživanjem žena u rurarnoj sredini, folklornim stvaralaštvom i promocijom sportskih udruženja koja rade na teritoriji Panteleja.

Najkasnije do 30. decembra biće raspisan novi konkurs za medijske projekte koji će se realizivati tokom naredne, 2017. godine.

Iznos koji će biti opredeljen za ove namene još uvek nije poznat, rečeno je na javnoj raspravi  koja je održana u Media i reform centru.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com