Politika

Javna rasprava o izmenama Statuta grada

Izmene i dopune Statuta grada Niša koje je nedavno usvojila statutarna komisija uskoro će se naći u javnoj raspravi pošto je Veće grada Niša usvojilo Nacrt odluke o izmenama kojim je predvidjeno vreme, mesto i način sprovodjenja stučne i javne rasprave.

Javna rasprava i tribina, kako je najavljeno biće održane 4. decembra u Velikoj sali Skupštine grada, a 6. decembra o izmenama i dopunama Statuta izjašnjavaće se šefovi odborničkih grupa i obornici.

Profesor Pravnog fakulteta i i savetnik gradonačelnika Niša Nebojša Ranđelović rekao je da su članovi statutarne komisije nastojali da „Statut bude razvojni, a ne ograničavajući“.

„Ima dosta značajnih izmena, a jedna od njih je omogućavanje većeg učešća javnosti u radu gradskih struktura i veća ovlašćenja u oblasti kontrole i nadzora“, izjavio je Randjelović.

On je istakao da se izmenama Statuta predviđa postojanje više gradskih uprava i postojanje mesnih zajednica.

Ranđelović je podsetio da grad Niš ima obavezu da uskladi odredbe statuta sa novim Zakonom o državnoj upravi i lokalnoj samoupravi.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com