Društvo

Javna licitacija „Lokalne fondacije Niš“ u Niškoj Banji

Javna licitacija u Niškoj Banji zakazana je za petak 6.avgusta od 20 sati. Prethodna odlaganja prouzrokovana nepovoljnim vremenskim prilikama, uslovila su dodatne organizacione aktivnosti i pomeranja u rasporedu, pa je u skladu sa tim izabran novi termin za održavanje događaja početkom avgusta, navode organizatori.

 Nakon mnogobrojnih i uspešnih licitacija na fb stranici, Lokalna fondacija Niš (LFN) organizuje prvu veliku, javnu licitaciju na otvorenom prostoru. U saradnji i uz podršku Gradske opštine Niška Banja, događaj je zakazan za petak, 6. avgust od 20 sati, na centralnom šetalištu u Niškoj Banji.

Novac prikupljen ovim putem, LFN usmerava za podršku kreativnim, preduzimljivim idejama formalnih i neformalnih grupa građana, a sve u svrhu unapređenja lokalne zajednice u kojoj živimo.

„Pozivamo Nišlije, goste našeg grada i turiste da dođu na licitaciju, obezbede za sebe neki vredan predmet, uživaju u programu i podrže razvoj ideja aktivnih građana koji žele da ulepšaju svoj grad“, rekli su organizatori.

U ponudi će se  naći atraktivni i zanimljivi predmeti koje će zainteresovani moći da kupe, kao što su: dresovi i oprema poznatih sportista, umetničke slike, knjige, nagradni vaučeri. Pored licitacije, spreman je i zabavan prateći muzički program, kao i iznenađenja za prisutne.

Neki od predmeta koje možete naći na licitaciji:

  • Potpisana majica iz reprezentacije Srbije Save Ranđelovića, jednog od najboljih vaterpolista sveta
  • Potpisan dres proslavljenog fudbalera Miroslava Stevića iz Borusije Dortmund
  • Umetnička slika sa motivima Niša, autora Nenada Cvetkovića Trumbe
  • Kotizacija za Niš Business run
  • Tandem skok paraglajderom sa Paraglajding klubom Grumf
  • Ručak za dve osobe u kafani „Brka“ u Jelašnici
  • Dva ulaza na bazen „Green paradise“
  • Promo paketi Turističke organizacije Niš
  • Majice Lokalne fondacije Niš

Malo iznenađenje: Predmet iz kuće Ljubiše Samardžića…. i još nešto!

Prvu javnu licitaciju na otvorenom prostoru LFN organizuje u saradnji sa Gradskom opštinom Niška Banja, u okviru Velikog letnjeg festivala koji se realizuje u toj opštini.

Oranizatori dodaju da su licitacije jedan od načina na koji LFN prikuplja novac u zajednici. Pored toga, podrška se obezbeđuje kroz druge javne događaje, kao i donacije društveno-odgovornih kompanija, organizacija, institucija i pojedinaca. Kompletan novac koji se prikupi, duplira Trag fondacija, a zatim se ta sredstva kroz konkurse usmeravaju za podršku projektima građana Niša, koji imaju kreativne ideje za unapređenje lokalne zajednice – na teritoriji pet gradskih opština u Nišu.

 Podsetimo, nedavno je realizovan prvi konkurs LFN na koji je pristigao 61 predlog projekata. Selekcioni odbor je izabrao sedam predloga koji su podržani. Predstavnicima projekata uručeni su čekovi i oni već uveliko rade na realizaciji predviđenih aktivnosti. Uskoro će javnosti biti predstavljeni prvi rezultati rada podržanih grupa, a LFN trenutno priprema raspisivanje novog konkursa na kojem će aktivnim građanima u Nišu biti dostupno još 6.000 evra.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button