Društvo

Javna higijena: Uklanjanje plakata i nalepnica

JKP Mediana u svoj redovan program rada uvrstila je uklanjanje i čišćenje površina i stubova gde se lepe oglasi, razne nalepnice i plakati, saopšteno je na gradskom sajtu.

Programom tog javno-komunalnog preduzeća ovi radovi na održavanju javne higijene nisu ranije bili u redovnom programu rada, već su preduzimani samo po nalogu.

Prema njihovim rečima, ove godine vreme bez snega dozvolilo je da se uklanjanje nalepljenog van predviđenih mesta započne ranije, a ne od 1. aprila kako je planom predviđeno.

Kako se oglasi, razne vrste nalepnica i plakata sada lepe jakim lepkovima, zalepljeno ne može da se skine vodom, već moraju da se koriste odgovarajuća hemijska sredstva kojim se oštećuju stubovi i javne površine.

“I tako novo vrlo brzo postaje staro i ružno”, objašnjavaju iz Grada.

Rukovodstva Grada Niša apeluje da se oglasi, nalepnice i ostali propagandni materijali lepe samo na predviđenim i dozvoljenim površinama.

“Tako čuvamo svoj grad, ponašamo se domaćinski, štedimo svoje resurse i predstavljamo ga urednim i čistim domaćim i stranim turistima”, kažu.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com