Društvo

Javna garaža na Sinđelićevom trgu biće dostupna od marta

Javnu garažu na Sinđelićevom trgu Nišlije će moći da koriste od narednog meseca.

Na raspolaganju će im biti oko 120 mesta za parkiranje što je skoro dvostruko veći kapacitet u odnosu na staro parkiralište.

Nova javna garaža na Sinđelićevom trgu, jedno od atraktivnijih u gradu i zauzima površinu od 3.200 kvadratnih metara.

Garaža se radi po evropskim standardima pa će uz veći kapacitet vozačima pružiti konfornije kretanje. Ispunjava sve standarde kako ekološke tako i najsavremenije saobraćajne i bezbednosne”, kaže Dejan Dimitrijević direktor JP “Parking servis” Niš u čijem će sistemu naplate biti nova javna garaža.

Problem parkiranja u centru Niša odavno nije akutni. Sa novom garažom ublažiće se nedostatak parking prostora u centralnom gradskom jezgru.

Foto: print screen tv belle amie

Sa nedostatkom mesta za parkiranje Nišlije muku muče ne godinama, već decenijama. To je posebno izraženo danas kada imamo povećanje broja vozila na gradskim ulicama. Sa novom garažom parkiranje u centru grada će biti značajno poboljšano. Izgradnja teče planiranom dinamikom i očekujemo da će sve biti završeno početkom marta”, rekao je prilikom obilaska radova gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

Garaža iza Narodnog pozorišta biće uređena po modelu one kod niškog Doma zdravlja. U poslednjoj fazi radova predviđeno je i ozelenjavanje površina koje se nalaze u njenoj neposrednoj blizini.

Izgradnja javne garaže iz Narodnog pozorišta započeta je krajem septembra 2019. godine.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. U čemu je ekološki doprinos ove garaže ili standard kako kaže neki činovnik? Kol’ko da kaže nešto…

  2. Nemam ništa protiv garaža ali ako je ovde morala da bude mogla je da bude podzemna.Napravili smo od trga,doduše ružnog ,garažu koja je mnogo ruuznija od trga a mogao je da se uredi trg sa pozorišnom baštom .
    Konačno ,zgrožena sam.Onakvo ruglo pored pozorista.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com