Društvo

Japanac se vakcinisao u Nišu

Japanski muzičar Takakumi Asaki (33) koji je pre dve godine krenuo na put oko sveta iz rodne Osake, danas je u niškom Domu zdravlja primio prvu dozu vakcine protiv korona virusa.

Asaki je iz Makedonije došao u Srbiju jer je čuo da u našoj zemlji i stranci mogu da prime vakcinu, ali to mu nije odmah pošlo za rukom, ispostavilo se zbog toga što se nije pravilno prijavio preko E-uprave.

Foto: B.LJ.

Direktor niškog Doma zdravlja Milorad Jerkan izjavio je danas da je Asakiju omogućeno da primi vakcinu samo dan nakon prijavljivanja.

“Mi smo morali da ispoštujemo neke protokole koji su neophodni za sve strane gradjane. Od jutros smo dobili saglasnost Ministarstva zdravlja i lično ministra Zlatibora Lončara”, izjavio je Jerkan.

Foto: B.LJ.

Prema njegovim rečima, Japanac se vakcinisao u ustanovi koja se nalazi medju najboljim što se tiče procesa vakcinacije u Srbiji, sa skoro 53 odsto stanovništva koje je primilo prvu dozu i 40 odsto onih koji su primili drugu dozu.

“Veliko mi je zadovoljstvo što smo dali vakcinu čoveku iz nama prijateljske zemlje i zemlje koja je mnogo donirala Srbiji u najtežim trenucima”, istakao je Jerkan.

Asaki je istakao da je veoma srećan jer je najzad dobio vakcinu.

“Nisam siguran da je vakcina svima potrebna, ali ja sam svetski putnik i vakcina mi je potrebna da bih nastavio svoj san o putovanju”, izjavio je on.

Asaki je kazao da je prvobitno heo da primi vakcinu AstraZeneka, ali se predomislio pošto je za revakcinaciju potrebno da prodje 90 dana, a to mu je predugo vremena.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Да…. јесте….. након што смо се дигли на ноге, јер- ФТ1П.
    Зна ли госн’ директор/секташ колико је Јапан донирао здравству у Нишу?
    Битно да без проблема могу да се вакцинишу сви из бивших Ју-република, бугари, мађари, турци, албанске стјуардесе, али, Јапанци- ЈОК!
    СРАМОТА!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com