Virus KoronaZdravlje

Janković: U KC Niš od početka epidemije zbrinuto oko 3 hiljade pacijenata sa Kovidom-19

Od početka epidemije virusa korona do danas Klinički centar u Nišu zbrinuo je oko tri hiljade pacijenata, što je najveći broj zbrinutih pacijenata sa Kovidom-19 od svih bolnica u Srbiji, kazao je prof. dr Radmilo Janković, direktor Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju.

 

 

“Kroz našu prijemnu trijažnu ambulatnu na infektivnoj klinici je prošlo njih četiri hiljade. Neki su otišli u Čair, u privremene bolnice, u Radon, ali većina njih je hospitalizovana ovde, što je bio ubedljivo najveći broj od svih bolnica u Srbiji, gotovo desetostrkuko veći od broja pacijenata u Kragujevcu ili Novom Sadu”, istakao je Janković.

On je dodao da su trenutno, prema poslednjem izveštaju, zbrinute 52 osobe, kod kojih je dokazana kovid infekcija, dok je dvoje pacijenata na mehaničkoj ventilaciji na Infektivnoj klinici.

“Situacija je generalno stabilna i mnogo, mnogo povoljnija nego što je bila pre mesec dana, kada smo u jednom trenutku imali gotovo hiljadu pacijenata” kazao je Janković.

Jedan deo pacijenata, gotovo asimptomatskih i sa jako blagom kliničkom slikom, se nalazi u zgradi rehabilitacije, ali su oni pod zdravstvenim nadzorom i monitoringom, prvenstveno respiratorne funkcije, naveo je Janković i dodao da s obzirom na to da u Nišu više nema privremenih bolnica, svi pacijenti se hospitalizuju u KC Niš, sem Vranja i Leskovca koji su u njihovim privremenim bolnicama.

“Tamo opada broj pacijenata. Paradoksalno, kod nas broj pacijenata raste, prvenstveno zbog toga što se svi, kod kojih se laboratorijski detektuje virus, hospitalizuju na rehabilitaciji kod nas”, izjavio je prof. dr Radmilo Janković.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com