Virus Korona

Janković: Niški lekari i sestre pojačaće zdravstvene timove u Kruševcu

Direktor niške Klinike za anesteziologiju Kliničkog centra Radmilo Janković rekao je na konferenciji za novinare Kriznog štaba da su brojevi zaraženih koronavirusom i brojevi pacijenata na bolničkom lečenju na visokom nivou i da je zdravstveni sistem i dalje suočen sa velikim izazovom.

Janković je napomenuo da je situacija sada komplikovanija u odnosu na početak januara kada su brojevi padali, pri čemu je naveo podatak da je broj najtežih pacijenata, koji se leče u jedinicama intenzivne nege, veći nego prethodnih dana.

“Bez obzira na tešku situaciju sa kovidom koja se produžava, zdravstveni sistem mora da se okrene ne kovid režimu a kovid pacijenti morati da budu zbrinuti u specijalnim bolnicama”, rekao je Janković.

Prema njegovim rečima, u poslednje dve do tri nedelje stagnira ili je u blagom porastu broj hospitalizovanih pacijenata, što je ogromno opterećenje za zdravstveni sistem, jer kovid bolnice ne mogu da se vrate u prethodni režim rada.

On je preneo da je na sastanku ministra zdravlja sa direktorima kovid bolnica postignut dogovor o tome da težište zbrinjavanja kovid pacijenata bude u bolnicama u Batajnici i Kruševcu, pri čemu je naveo da se mora obaviti i preraspodela zdravstvenog kadra, kako bi se ojačali timovi u te dve kovid bolnice.

Janković je ukazao na to da će u kovid bolnicu u Batajnici biti raspoređeni zdravstveni radnici iz Kliničkog centa Srbije, a u bolnicu u Kruševcu iz KC Niš.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com