Društvo

Jaka kiša prouzrokovala kratka zadržavanja vode na pojedinim lokacijama

Jaka kiša ponovo je prouzrokovala kratka zadržavanja vode u gradu. Prema podacima JKP “Naissus” u Nišu je palo 25,4 litara po jednom kvadratnom metru. Na više lokacija u gradu usled padavina došlo je do kratkog zagušenja kanalizacionih kolektora, kažu u ovom vodovodnom preduzeću.

Vode je bilo na više lokacija. Somborska, Nikole Uzunovića, Hajduk Veljkova, Zetska, Nikole Pašića, Starca Vujadina, Vizantijski bulevar, Stanoja Bunuševca, Božidarčeva, Vojvode Gojka, Sedmog jula, Vrbaska, Dušana Popovića, u Brzom Brodu ul. Dobrivoja Đorđevića i još neke, imale su problem ovog puta sa kišom.  Sva voda nakon kratkog vremena bila je prihvaćena na slivničkim mestima i ispražnjena sa ulica, navode u Naissusu.

“Кanalizacioni sistem je stabilan i u funkciji ali usled velike kiše, koja sa različitih strana prikuplja i nanosi znatne količine plastičnog otpada, granja, lišća, šuta i peska, nastaju barijere na pojedinim slivničkim rešetkama. Vanrednim angažovanjem ekipe JКP“Naissus“ oslobađaju se u kratkom vremenu sve saobraćajnice gde je nanešeno muljnog taloga i interveniše se na mestima gde su zapušeni slivnici da bi se uklonio otpad za nesmetan protok vode”, ističu.

Tokom dana intervenisaće se na svim lokacijama u gradu: na Paliluli, u Durlanu, Čairu, na Bulevaru Nemanjića, naselju Branko Bjegović, Brzom Brodu i na drugim mestima po nalogu nadzornog organa.

“Neprestano su na terenu četiri ekipe sa specijalnim vozilima u dvosmenskom režimu rada. U slučaju vanrednih vremenskih nepogoda kao što je ova, angažuje se svo raspoloživo ljudstvo i tehnika”, naglašavaju u Naissusu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. Naissus je izjavio da su svi slivnici u Nišu očišćeni i prohodni. Ko će sada da odgovara za iznošenje neistina i laži? Jel sme neko da pokrene postupak protiv nadležnih ili će opet da se prećuti? Ja odgovorno tvrdim da slivnici za atmosfersku vodu NISU očišćeni i da su 80% zapušeni!. Samo je sa vrha pokupljeno lišće da se ne vidi da ispod je slivnik ZAPUŠEN zepmljom i peskom. Gradonačelnici, reaguj i kažnjavaj odgovorne u Naissus ako smeš!

  2. Ovo je problem koji se lako resava. Ako nema u budzetu, pozvati pojedine firme na drustvenu odgovornos, jer mnogi zaradjuju milione i milione a ne osvrcu se na probleme gradjana grada u kojem zive. Tako npr, kazina – oni su sjajsni za te varijante. Ionako uzimaju od ljudi, odete na Casino Guru sajt pa cete videti sta se tu desava i koliko novca obrcu. Zato kad god nema para, oni imaju, tako da treba njima malo pripretiti da oni ostave jos novca kako bismo resavali lokalne probleme…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com