Servisne

Jaka kiša prouzrokovala kratka zadržavanja vode na pojedinim lokacijama u Nišu

Usled vanrednih padavina došlo je do kratkog zapušenja kolektora na pojedinim lokacijama (Ledena Stena, Učitelj Tasina ulica, Zetska..), ali će sva voda nakon pola sata otići sa ulica, tvrde iz JKP Naissus Niš.

“Kanalizacioni sistem je stabilan osim u trenutku kada naleti velika količina atmosferske vode u kratkom vremenu. Imali smo situaciju zaglavljivanja automobila u Zetskoj ulici i nakon intervencije vatrogasaca koji su pomogli vozaču i naše ekipe koja je intervenisala, voda se povlači. Za pola sata ulica će biti potpuno prohodna”, objašnjavaju u ovom preduzeću.

Kanalizacioni sistem je u funkciji, meutim, u Naissusu ističu da u ovo doba ima mnogo plastičnog otpada, granja i lišća, koje pravi barijeru na slivnicima i sa jakom kišom uzrokuje stvaranje većih količina vode na nekim tačkama u gradu. Kao najkritičnije napominju slivnike u Durlanu, Čairu, na Bulevaru Nemanjića, naselju Branko Bjegović i još nekim mestima.

Vanrednim angažovanjem ekipe JKP“Naissus“ oslobodiće u kratkom vremenu sve saobraćajnice gde se sakuplja voda i intervenisaće na mestima gde su zapušeni slivnici da se oslobode kesa i lišća za brzi protok vode, kažu u niškom vodovodu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pročitaj i :
Close
Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com