Društvo

Jaka kiša PONOVO POTOPILA niške ulice, kod naplatne rampe kolaps (VIDEO)

Jaka kiša koja je u jakim naletima počela da pada oko 20 sati, napravila je manje potoke na niškim ulicama i znatno usporila saobraćaj.

Iz niškog vodovoda kažu da je prema njihovim merenjima za 50 minuta palo 26 litara po metru kvadratnom.

U JKP Naissus kažu da je ponovo problem velika količina kiše koja je pala za kratak vremenski period. Sve ekipe ovog preduzeća su na terenu i očekuje se da će se voda sa ulica Niša vrlo brzo povući. U ovom preduzeću su potvrdili za NIške Vesti da se saobraćaj trenutno otežano odvija.

Najkritičnija mesta su tamo gde su takozvana uska grla, kao što je 12. Februar, Vrbaska, Romanijska, kod Merkatora, Zetska. To su lokacije gde su niske kote i gde se sliva voda, kažu u niškom vodovodu.

Kod Apelacionog suda se prosto trotoar više i ne vidi a voda je do kolena.

Iz Meteorološke opservatorije potvrdili su da je za sat vremena u Nišu palo 30 litara po metru kvadratnom, a za prvih pola sata 22 litra.

Najači udar vetra izmeren je u 19:24 i to jačine 14 metara u sekundi, potvrdili su za Niške Vesti iz opservatorije koja se nalazi u niškoj Tvrđavi.

Kako čitaoci Niških Vesti javljaju u ovom trenutku veoma je usporen i otežan saobraćaj kod naplatne rampe u blizini Kazneno-popravnog zavoda.

NAPLATNA RAMPA – KPZ NIŠ

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. Najveci problem je zacepljenost slivnika za atmosfersku kanalizaciju, a ne kisa koja pada, nego ljudski nemar i nerad.

  2. U zadnjih nekoliko godina kod svake malo jače kiše u ulici Delijski vis (ispred Ei) voda napravi takve probleme žiteljima da je prosto nemoguće kretati se ulicom. Iskopani kanali dubine i više od 20 santimetara potpuno isprepletaju ulicu da se njome ne može kretati automobilima. Ulica je naseljena uglavnom starim žiteljima a i ako je koriste mnogi stanovnici sa brda niko neće da se prihvati da pomognu pojedincima iz ulice da ulicu sanira. I ova zadnja kiša od noćas napravila je haos u ulici. Obraćali smo se, kod ranijih oštećenja, predstavnicima SO Palilula za pomoć ali su nas upućivali na “nadležne ustanove”. Iste nikada nisu sagledale problem ove ulice iako je bila u planu za rešavanje pre više od deset godina.
    Ja sam ranije posle svake kiše zatrpavao kanale materijalima kojima raspolažem – kamenjem i ciglama ali ovaj put, zbog zdravstvenih razloga, to ne mogu više.
    Iskreno se nadam da će neko pročitati ovaj apel i da će se potruditi da pomogne u rešavanju ovog problema, u bilo kom obliku.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com