Hronika

Jak vetar lomio stakla, grane i iščupao drvo

Sveti Ilija je odbranio svoju gromovnu reputaciju. Grmljavine, praćene jakim vetrom koji je lomio stakla, grane i u Donjem Međurovu iščupao drvo koje je oštetilo priključnu vodovodnu vezu u jednom domaćinstvu.

Ekipe JKP“Naissus“ intervenišu na pomenutoj lokaciji.

“Obilna kiša sa ponovo velikom količinom vode, sručenom za pola sata jeste opteretila kanalizacioni sistem grada ali je atmosferska voda uglavnom prihvaćena i odvedena a dežurne ekipe pomažu da protekne i na mestima gde se zadržala. I ta voda biće odstranjena”, saopštio je Naissus.

U Proleterskoj se izlila voda i ekipe Naissusa intervenišu u dvorištu korisnika, radi se na otpušenju slivnika u ulici Pariske komune.

U Zetskoj ulici se povukla voda jer je prošle godine urađen Čairski kolektor, koji je proširio kapacitet i prima vodu iz zetskog kolektora, od starog Kliničkog centra, iz ulica Zetske, Ljubomira Nenadovića, Ljube Didića, Vojislava Ilića, Sestre Baković i spaja novi Klinički centar i sve to odvodi u kanalizacioni sistem kao Južni kolektor.

Voda se zadržala u Somborskoj, kod trgovine”AS” ali je ekipa za saniranje na pomenutoj lokaciji.

“Ukoliko bude padala obimna kiša i za vreme vikenda, kanalizacioni sistem je funkcionalan i spreman za prihvatanje veće količine vode, kao i svo raspoloživo ljudstvo i mehanizacija JKP”Naissus”. Napominjemo da usled klimatskih promena imamo ovako ekstremne vremenske promene i velike padavine u kratkom vremenu i da u trenutku ne mogu da se odbrane ni kanalizacioni sistemi u velikim gradovima kao što su Beč, Budimpešta ili Beograd, za koji smo bili svedoci od pre nekog vremena da je imao vodeni kolaps, što je ovde izbegnuto ali i dalje ostajemo budni i pažljivo pratimo aktuelne vremenske prilike”, kažu u ovom preduzeću.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com