Društvo

Izviđaštvo za sve mlade – počinje obuka instruktora prvog stepena

Savez izviđača grada Niša će ovog vikenda otpočeti realizaciju teoretskog dela Tečaja za izviđačke istruktore prvog stepena. Teoretski deo biće organizovan u dva vikend ciklusa, uz pomoć starijih instruktora iz sastava Kluba izviđačkih instruktora Saveza izviđača grada Niša, kaže Dušan Đorđević, načelnik Saveza izviđača grada Niša.

Zvanje izviđačkog instruktora mogu steći oni članovi Saveza koji su savladali određena znanja i aktivno ih prenose na druge, pomažući rad određene jedinice, saveza ili izviđača kao pojedinca.

 

Foto: V. P.

“Tokom dva teoretska dela polaznici će obraditi nekoliko tema, a neke od njih su  Svetski Skautski pokret, Izviđačka organizacija Srbije i njene aktivnosti, omasovljavanje organizacije i formiranje novih jedinica, osposobljavanje i školovanje kadrova, saradnja sa roditeljima, školom i lokalnom zajednicom, informisanje, negovanje tradicije, kultutno-zabavni život organizacije, svečanosti i ceremonije, uloga, profil i veštine istruktora”, objašnjava Dušan.

Tečaj se organizuje u sklopu projekta „Izviđaštvo za sve mlade“, koji organizuje Savez izviđača grada Niša, a finansira grad Niš.

Osnovni uslovi za sticanje zvanja izviđački instruktor su posedovanje moralnih i pedagoških osobina, dobro poznavanje metodike rada svih kategorija članstva, počev od osnivanja jedinica, objašnjavaju iz Saveza izviđača Grada Niša.

“Tu spada i organizovanje rada na savladavanju programa, pripreme i izvođenje akcija i aktivnosti, kao i doprinos obogaćivanju sadržaja i metoda rada i unapređivanje teorije i prakse”, ističe Đorđević.

Nakon teoretskog dela predstoji njihovo učešće u trećem i četvrtom delu tečaja, odnosno praktičnom radu na organizaciji i realizaciji akcija gradskog Saveza, kao i u stručnom osposobljavanju i školovanju kadrova u periodu od decembra ove do avgusta naredne godine.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com