Sport

Izviđačko noćno orjentaciono takmičenje

“Naoružani” lampama, vrećama za spavanje, kartama i busolama, oko 250 izviđača iz Niša, Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore i Hrvatske, po noći između 7. i 8. septembra savlađivaće stazu dugu preko15 kilometara na tradicionalnom međunarodnom Noćnom orijentacionom takmičenju “Đuka 2018”.

Akcija počinje u petak 7. septembra i trajaće do nedelje kada će izviđači sklopiti svoje šatore i vreće za spavanje do sledećeg druženja.

Kako kažu organizatori iz Odreda izviđača “Đuka Dinić”, ove godine se očekuje rekordan broj učesnika.

,,Raduje nas činjenica da iz godine u godinu na ovom takmičenju imamo sve veći broj izviđača. Noćno orijentaciono takmičenje organizuje se od 1970. godine i prema svim najavama ove godine imaćemo najveći broj učesnika. To je svakako jedna od potvrda dobrog rada naših izviđača i njihovog zalaganja na akcijama drugih odreda. Pored takmičara tu će biti i veliki broj izviđača koji će pomoći realizaciju iste. Ono što ovo takmičenje izdvaja od ostalih, jeste činjenica da izviđači stazu prelaze tokom noći. Za njih je to veliki izazov i jedna nesvakidašnja avantura. Tabor sa učesnicima biće podignut na terenu Spomen parka ,,Bubanj” koji je idealno mesto za izviđačka okupljanja i druženja”, kaže starešina akcije Stefan Anđelković

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com