Društvo

Izviđački orijentacioni višeboj „Dragoljub Stojanović-Čika Dragi“ održava se po 44. put

Odred izviđača „Mija Stanimirović“, tokom predstojećeg vikenda, po 44. put organizuje izviđački orijentacioni višeboj „Dragoljub Stojanović-Čika Dragi“. Aktivnost nosi ime u čast prvog načelnika odreda i namenjena je kategorijama mlađih i starijih izviđača i planinki.

Svečano otvaranje višeboja biće u subotu u dvorištu osnovne škole Ratko Vukićević sa početkom u 08,30 časova, a pored takmičenja učesnici će imati priliku da upoznaju grad Niš.

Kao i predhodnih godina i ove godine će na aktivnosti učestvovati preko 200 članova izviđačke organizacije, najavljuju organizatori i dodaju da će pored izviđača iz Niša i Srbije ove godine učestvovati i izviđači iz Crne Gore, Severne Makedonije i Bosne i Hercegovine.

“Izviđači će se tokom prelaska zadate staze, orijentišući se u nepoznatom prostoru, takmičiti u izradi topografskih zadataka, prenosu poruke na daljinu, prvoj pomoći, vezivanju čvorova i drugim izviđačkim veštinama”, kažu iz odreda izviđača “Mija Stanimirović”.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com