Društvo

Izviđači o jubileju i statusu organizacije sa predsednikom Džunićem

Predsednik Skupštine Grada Niša dr Boban Džunić, primio je delegaciju Saveza izviđača Grada Niša, koja ove godine obeležava 110. godina postojanja i uspešnog rada sa decom i omladinom. U razgovoru sa predsednikom Džunićem izviđači su istakli potrebu da se podrška ovoj organizaciji , osim projektnog finansiranja sagleda šire, imajući u vidu njenu društveno vaspitnu ulogu i rad sa mladima tokom cele godine.

Starešina izviđača Grada Niša Stefan Anđelković i starešina odreda „Đuka Dinić“, Momir Jezdimirović upoznali su predsednika Džunića sa završnim aktivnostima na obeležavanju jubileja.

“U planu je da se u Prvoj niškoj gimnaziji ,,Stevan Sremac” postavi spomen tabla i obeleži mesto gde je formirana prva izviđačka četa pre 110 godina i zasadi 110 stabаla kao simbol sadržaja rada izviđačke organizacije u zaštiti i promociji životne sredine”, rekli su izviđaču predsedniku Skupštine.

Po rečima starešine Niških izviđača, ukoliko epidemiološka situacija to dozvoli, početkom decembra meseca, aktivnost i jubilej izviđaćke organizacije, koja je nosilac brojnih priznanja i odlikovanja, nagrade Grada Niša „11.Januar“, biće obeležena svečanom akademijom”, rekli su izviđaču predsedniku Skupštine.


Ovog vikenda, izviđači će otpočeti sa realizacijom medijskog projekta ,,U korak s prirodom” koji je podržao Grad Niš. Cilj je da se snimi dokumentarni film o značaju boravka mladih u prirodi i kvalitetnog provođenja slobodnog vremena.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com