Kultura

“Izvan vremena”, dokumentarni film o Bilji Krstić protkan emocijama, baš kao i njene pesme (FOTO)

Snimanje dugometražnog dokumentarnog filma “Izvan vremena”, o jednoj od najtalentovanijih balkanskih etno pop izvođača Biljani Krstić, privodi se kraju. Ovaj film biće karakterističan po velikoj emociji, ali i ogromnom broju sagovornika koji sa oduševljenjem pričaju o saradnji sa Biljom Krstić, koja je impresivnim talentom, lepotom i mladošću ostvarila meteorsku karijeru na prostorima bivše Jugoslavije.

 

“Bilja je umetnica o kojoj su svi želeli da nešto kažu. Žena koja je mnogo radila u bivšoj Jugoslaviji, koja je i nakon raspada Jugoslavije nastavila da održava kontakte i da sarađuje sa svima u regionu. To je žena koju vole svi. Mi imamo oko 50 snimljenih sagovornika, radi se o ljudima sa kojima ona i dan danas radi, a iz čitavog su sveta. Bez njih svih ne bi mogao da se snimi film o Bilji Krstić jer su vezani za njenu umetničku karijeru. Ono što je zanimljivo je da su svi koje smo kontaktirali, gde god oni bili, pa čak i u ratom pogođenoj Ukrajini, su pristajali da učestvuju u filmu, pa makar i da se sami snime i pošalju materijal”, rekla je Bešević Gajić i dodala da koliko god su se držali koncepta i pratili sinopsis, biće dosta posla u montaži jer je snimljen veliki broj aktera koji govore o Biljinoj karijeri.

 

Celovečernji dokumentarni film „Izvan vremena“ je pre svega film o neprestanoj životnoj borbi, o bezuslovnoj ljubavi, umetnost koja briše granice, koja spaja ljude bez obzira na nacionalnost i versku pripadnost. Biografski film o muzičkoj divi, film o ženi koja je svojim talentom i svojom mladošću zasenila svetsku muzičku scenu.
Dokumentarni film pod radnim naslovom “Izvan vremena” treba da bude: mešavina snova i realnosti treba da bude istinita bajka isprepletana celim Biljinim bićem.

“Na Kolarcu smo snimili završnu scenu i Biljana je tu dala jedan veliki životni intervju, koji smo snimali tri sata. Od toga ćemo izabrati segmente koji će ući u film, a za ostali materijal ja ne znam šta da radim, osim da zovem producenta Olivera Paunovića i pitam da napravimo i seriju. Materijal koji imamo je dragoceno svedočanstvo i dragocen dokumen, tako da je šteta da ostane neiskorišćen”, kazala je rediteljka.

Bilja je žena koja je dostigla vrh izuzetne zvezdane karijere u vremenu kada su talenat i rad bili presudni, zahvaljujući snažnom duhu njen ugled i meteorska karijera traje i danas-inspiraše filmske stvaraoce i ostavlja doprinos kapitalnim delima srpske kinematografije.

“Ova priča je jedinstvena po tome što je radnja svedena i u vremenu i u prostoru i po tome što istražuje fenomen ljudske duše, prožet elementima bezuslovne vere, nade i ljubavi. Zbog toga je film „Izvan vremena“ bajka sa porukom celom svetu verujte u to što radite i ostvariće te svoj san”, poručila je rediteljka.

Direktor fotografije je Nikša Malić Katanić, za montažu će biti zadužen Boban Rajković, ali rediteljka naglašava da bez producenta Olivera Paunovića ne bi mogli ništa da urade. Paunović sa druge strane ne krije zadovoljstvo što upravo njegova produkcija radi film o ovako velikoj balkanskoj etno zvezdi.

Oliver Paunović, producent

“Moja misija je promocija Niša i Nišlija kroz dokumentarna ostvarenja koja radim.

Izuzetno mi je drago što su se kockice sklopile i što smo otpočeli snimanje filma o Bilji Krstić.

Ona to zaslužuje, zaslužuje svojom veličinom, svojom neposrednošću, svojom popularnošću, a uporodo s tim svojom skromnošću.

Verujem da će ovo da bude jedna predivna životna priča sa puno edukativnog sadržaja za buduće generacije”, rekao je Paunović i zahvalio se Biljani Krstić što je poverila niškoj produkciji da njen svede na filmsku priču.

Biljana Krstić je rođena u Nišu, 9. novembra 1955. godine, gde je i završila osnovno i srednje muzičko obrazovanje u MŠ “Dr Vojislav Vučković”. U Beogradu je upisala i završila Fakultet muzičke umetnosti. Njen uspeh i njena popularnost mere se 40-godišnjom karijerom i time što je na mnogim koncertima delila scenu sa najeminntnijim svetskim muzičarima, gde i ona pripada. Dobitnica je brojnih značajnih nagrada i priznanja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com