Sport

Izuzetan rezultat Nišlija na plivačkom mitingu u Skoplju

Trojica plivača P.K. “Sveti Nikola” Niš ostvarili su izuzetne rezultate na plivačkom mitingu “Orion Kup 2019”, koji je minulog vikenda održan u Skoplju.

U izuzetno jakoj konkurenciji Petar Mitić, Bogdan Mitić i Uroš Stojić osvojili su ukupno 12 medalja – 9 zlatnih, 1 srebrnu i 2 bronzane.

Petar Mitić (12) osvojio je zlatne medalje u disciplinama 50m, 100m i 200m kraul u kategoriji plivača 11 i 12 godina.

“Petar je u tehnici kraul bio daleko ispred konkurencije, a u disciplini 50m delfin osvojio je 2. mesto”, kažu iz P.K. “Sveti Nikola.

Uroš Stojić (13) bio je dominantan u prsnom stilu u kategoriji plivača 13 i 14 godina. On je osovojio tri zlatne medalje u disciplinama 50m i 100m prsno i 200m mešovito. U disciplini 200m kraul osvojio je bronzanu medalju.

Bogdan Mitić (9) je takođe osovjio tri zlatne medalje u disciplinama 50m i 100m kraul i 50m delfin, dok je u disciplini 50m prsno osovjio 3. mesto u kategoriji plivača 9 i 10 godina.

“Bogdan je još jednom pokazao da u regionu nema konkurenciju u svojoj kategoriji”, ističu iz kluba.

Petar Mitić i Bogdan Mitić proglašeni su najbolje plivače na mitingu u svojim kategorijama, dok je Urošu ta titula izmakla za svega nekoliko FINA bodova.

“Izuzetno smo zadovoljni ostvarenim rezultatima, ovo je samo pokazatelj da se u klubu dosta pažnje poklanja radu sa mladim plivačima i da u budućnosti možemo očekivati samo još bolje rezultate”, dodaju iz kluba.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com