Ekonomija

Izmenjeni projekat i dodatna sredstva za treću javnu nabavku za sanaciju bedema Tvrđave

Nakon dve neuspele javne nabavke za sanaciju bedema Tvrđave, zbog znatno viših ponuđenih cena od raspoloživih sredstava, Zavod za zaštitu spomenika kulture promenio je inicijalni projekat, a Grad je izdvojio dodatnih 11 miliona dinara, rekao je na Gradskom veću Milan Ranđelović, načelnik Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj i projekte.

“U konsultaciji sa Zavodom došli smo do zaključka da se u ovoj fazi realizacije projekta, shodno planiranim i odobrenim sredstivma, odustane od uređenja sektora 5, odnosno dela koji je istočno od mosta ka tehničkim fakultetima i to je jedina izmena u projektu što se tiče radova u ovoj fazi”, rekao je Milan Ranđelović.

On je dodao da je druga izmena neophodno povećanje učešća Grada za 11 miliona dinara.

“Nadamo se da će se nakon sledeće javne nabavke projekat i realizovati, uz učešće Grada sa, nešto manje od, 85 miliona dinara i sufinansiranje od strane Ministarstva privrede sa 40 miliona, koliko je inicijalno i bilo planirano”, istakao je Ranđelović.

Ranđelović je naveo da će radovi obuhvatati arheološka iskopavanja i uređenje bedema u zapadnom delu Tvrđave, kao i postavljanje staza za šetanje.

“Javnu nabavku pokreće Ministasrtvo privrede. Ja očekujem da se tokom marta ponovo pokrene posupak javne nabavke, što bi omogućilo da se početkom juna krene sa radovima i da se oni izvedu tokom leta”, poručio je Ranđelović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com