Društvo

Izmena budžeta – gradska kasa veća za skoro 115 miliona

Gradsko veće usvojilo je odluku o izmenama budžeta. Obim budžeta grada Niša uvećan je za 114 miliona 854 hiljade dinara, a kako je rečeno na veću, ovo povećanje u najvećoj meri odnosi se na transfere iz ministarstava i donacije kompanija.

Zbog smanjivanja određenih rashoda, a u isto vreme i povećanja pojedinih rashoda i prihoda, bilo je potrebno korigovati odluku o budžetu Grada. Gradska kasa je veća za skoro 115 miliona, a izmena odluke o budzetu grada Niša za 2017. godinu usvojena je na sednici Gradskog veća.

“Povećanje se odnosi na transfere koje smo dobili iz  Minitarstva trgovine, turizma i telekomunikacija za projekat uređenje i revitalizacije Tvrđave, od Ministarstva kulture kao i Ministarstva omladine i sporte“, navodi

U odnosu na devetomesečni plan izvršenje prihoda je 82,85% a rashoda 79,04%. Posmatrajući isti period prosle godine januar – septembar  prihodi su veći za 8% procenata, dodaju u gradskoj kući.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com