Društvo

Izložba studentskih radova “Za prvi Durlanski parkić”

U saradnji sa Građevinsko-arhitektonskim fakultetom Univerziteta u Nišu, “Zeleni zid Niš”  organizuje izložbu studentskih radova pod nazivom Za prvi Durlanski parkić / Urbanistički Projekat preoblikovanja javnog otvorenog prostora bloka sa višeporodičnim stanovanjem u Knjaževačkoj ulici u Nišu. Izložba će biti otvorena u utorak, 19. aprila u 13 sati u holu Opštine Pantelej.

Zainteresovani građani i stanari parcele 4419/1 u Durlanu, moći da vide studentska rešenja za uređenje međublokovskih javnih zelenih površina u ovom delu Knjaževačke ulice.

“Radovi će biti izloženi do maja meseca, a pored izložbe studenata arhitekture, planirano je i organizovano i prolećno čišćenje međublokovskih površina u subotu, 16. aprila u 11 sati, a okupljanje je u dvorištu škole “Miroslav Antić” kao i radionica za decu u Dedinoj garaži, na zelenoj površini kod mobilijara u Knjaževačkoj ulici, 15. maja od 12 do 14 sati”, navode u saopštenju.

Stanari su pre tačno godinu dana, podneli peticiju i zvaničan zahtev donosiocima odluka u gradu Nišu, da ova javna zelena površina dobije zvaničan status javnog gradskog parka.

Na ovim rešenjima je radilo ukupno 73 studenta.

Ideja  Zelenog zida je da  podstakne mlade stručnjake da razmišljaju o uređenju svoje lokalne zajednice, a posebno zelenih parkovskih površina, koje nedostaju našem gradu, kao i da razvije  međusektorsku saradnju i afirmiše studente i njihov rad.

Izložbu radova studenta, realizovali su neformalna grupa Zeleni zid Niš i Građevinsko – arhitektonski fakultet Univerziteta u Nišu,  u saradnji sa Kancelarijom glavnog gradskog urbaniste grada Niša i Opštinom Pantelej, a podržala ju je Lokalne fondacija Niš.

Potrebne informacije na fejsbuk stranici zaprvidurlanskiparkic.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com