Kultura

Izložba studenata Fakulteta umetnosti u Galeriji Niškog kulturnog centra

Mladi ljudi na svom profesionalnom putu učinili su prve korake i dali svoj skromni doprinos likovnoj sceni našeg grada

Izložba studenata Fakulteta umetnosti u Nišu sa predmeta „Večernji akt“ mentora Vladana Ranđelovića održaće se danas 11. maja, u Galeriji Niškog kulturnog centra od u 18 sati.

„Radove su izložili studenti II,III i IV godine likovnog i primenjenog odseka. Na izložbi su se predstavila 24 studenata sa po desetak radova manjeg i srednjeg formata. Crteži su rađeni u različitim crtaćim tehnikama od olovke i ugljena do akvarela i gvaša. Različiti motivi i širok spektar mogućnosti likovnog izraza omogućavaju mladim ljudima da tragaju za ličnom istinom na svom putu kreativnog razvoja. Studenti dolaze do specifičnih, originalnih i likovnih ostvarenja. Izložba je koncipirana kao godišnja izložba i jedan presek rada studenata u poslednjih godinu dana, a ujedno je i prvi korak ka osamostaljivanju, nastup pred publikom i jedno oslobađanje od treme javnog nastupa”, ističe mentor Vladan Ranđelović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com