Kultura

IZLOŽBA slika Tijane Fišić

„Nula je večnost i beskraj, nula je potencijal promene, priroda umetnosti se podudara sa prirodom nule“

Izložba slika Tijane Fišić biće otvorena u utorak 11. maja u 13 sati u Galeriji savremene likovne umetnosti.

Izložbu čine noviji radovi, a sam naziv je metaforičkog karaktera „Nula je večnost i beskraj, nula je potencijal promene, priroda umetnosti se podudara sa prirodom nule“- kaže umetnica.

Likovni izraz Tijane Fišić počiva na nadrealnoj kombinatorici motiva, magičnoj atmosferi, svetlom koloritu sa dominantnom plavom bojom, kažu u GSLU.

Biografija Tijana Fišić
Tijana Fišić, rođena u Beogradu 24.09.1966. Diplomirala je na beogradskom Fakultetu likovnih umetnosti u klasi profesora Momčila Antonovića, gde je i magistrirala je 1993.Iste godine postaje član ULUS-a, Član restauratorsko- konzervatorske ekipe u Sabornoj crkvi u Beogradu i Manastiru Studenica. Nepostredno potom postaje pridruženi član a od 2005. i redovni član najstarijeg srpskog umetničkog udruženja LADA. Izvođač i autor mnogih murala na javnim mestima i fasadama u Beogradu i Zemunu. Od 2005. godine zaposlena na Fakultetu umetnosti Megatrend univerziteta, sada u zvanju redovnog profesora na predmetu crtanja i slikanja kao i mentor na doktorskim studijama iz oblasti likovnih umetnosti. U više navrata bila je član saveta galerije Cvijeta Zuzorić, ULUSa i Galerije 73 u Beogradu, kao i član ULUS-ove komisije za dodelu nacionalne penzije.Oko 40 puta samostalno izlagala u zemlji i Francuskoj, Austriji i Crnoj Gori kao i na mnogim kolektivnim u zemlji i inostranstvu (preko 200 puta).Njena dela nalaze se po privatnim kolekcijama u zemlji i inostranstvu kao i u muzejima i galerijamaširom sveta. Umetničko delo „Predstava: Proleće u Srbiji 1999- Ton smrti“ nalazi se na stalnoj postavcisrpskog slikarstva XX veka- u Narodnom muzeju u Beogradu.
Nagrade:
1989- Nagrada FLU iz Fonda Đorđa Bošana
1997- III nagrada na 6. bijenalu „U svetlosti Milene“ u Požarevcu
2000- Nagrada za slikarsto na 4. Prolećnom analu u Čačku
-I nagrada likovne kolonije „Orašac“ na Jesenjoj izložbi u Umetničkom paviljonu „Cvijeta Zuzorić“, Beograd
2002- Nagrada organizatora na Prolećnom analu u Čačku
2003- Zlatna paleta ULUSa na prolećnoj izložbi u Beogradu
-Nagrada „Mileševski anđeo“ Umetničke kolonije Mileševska svetlost u Prijepolju
-2005-Gran –pri na 10. bijenalu „U svetlosti Milene“ U Požarevcu

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com