Kultura

Izložba “Slika kao reč” otvorena u Oficirskom domu

U Oficirskom domu u Nišu danas je otvorena izložba radova “Slika kao reč”, čiji je autor tridesetogodišnji Vladimir Ilić, kome je u ranom detinjstvu dijagnostifikovan autizam.

Ilić je dugogodišnji korisnik dnevnog boraka Ustanove “Mara”i upravo su zaposleni u toj ustanovi otkrili njegov talenat za slikarstvo.

Foto: Niške Vesti

Defektolog Marina Milanov je kazala da je Ilić došao u “Maru” kao osmogodišnji dečak, a kroz svakonevni rad primećeno je da ima talenat i da voli da slika.

Primetili smo da putem slika može da komunicira i da izražava svoja najdublja osećanja. Kada je prevazišao naše mogućnosti, sa njim je krenula d radi umetnica Nina Todorov, u čijem ateljeu i dan danas ima časove”, izjavila je Milanov.

Prema njenim rečima, Ilićeve radove odlikuje bogat kolorit, što ukazuje na to da je veseo, razdragan čovek.

Dodala je da ilić slika svet oko sebe i ono što vidi, a unutrašnji mir preneo je na slike.
Dirktor Ustanove “Mara” Miloš Ranđelović kazao je da izložba sadrži 20 slika, koje pokazuju da su Ilićevi rarovi, u poređenju sa radovima drugih osoba sa autizmom, daleko najbolji i van granica Niša.

Izložba “Slika kao reč” biće otvorena do 5. decembra.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com