Kultura

Izložba radova studenata Fakulteta umetnosti

Izložba radova studenata za departmana za primenjene umetnosti Fakulteta umetnosti u Nišu zakazana je danas u Galerija Niškog kulturnog centra u 19 sati.

Ultimativna snaga dizajna zabeležena je u korenima ljudske civilizizacije. Potreba čoveka za estetikom upotrebljivosti oduvek je postojala. S druge strane, kreativnost umetnika, kao njegova osnovna potreba, utrla je put u oblasti primenjene umetnosti i od tada živi u svim domovima na planeti. Česta nesvesnost ove činjenice običnog čoveka, ne-dizajnera, upravo ukazuje na važnost izložbi i prezentacije radova iz ove oblasti.

“Posvećenost u svakom pojedinačnom radu, otkriva nam dobro poznavanje svojstava osnovnih elemenata dizajna, složenih u skladu sa određenim principima. Promišljeno struktuirane kompozicije i jesu stvorene da svojom porukom probude posmatrače i podignu svest o važnosti dizajna u svakodnevnom životu. Cilj je naglasiti da ideje pokreću promene, menjaju svet i na taj način ga čine boljim mestom za život, za sve nas”, ističe profesorka  Sanja Dević.

Izložbu organizuje Niški kulturni centar u saradnji sa Fakultetom umetnosti u Nišu.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com