Društvo

Izložba radova dece sa autizmom „Crtežom ti pričam“ u Oficirskom domu

Udruženje „Akord Media“, Gradsko udruženje za pomoć osobama sa autizmom  organizuje izložbu radova dece sa autizmom „Crtežom ti pričam 2“. Otvaranje izložbe zakazano je za četvrtak 23. septembar u 19 časova u Oficirskom domu u Nišu.

 

„Izložba će biti otvorena do 27. septembra. Naravno, ulaz na izložbu je slobodan, a posetioci mogu da vide prava umetnička dela mladih obolelih od autizma“ – poručuju organizatori.

Kažu da autizam veruje u život! Kažu da veruje u slobodu, ljubav, toleranciju i razumevanje. Isto tako kažu da autizam slika jedan drugačiji svet. Bez reči nam govori o stanju duha i uma, o snovima i veri.

„Neka te večeri Niš bude obojen plavom bojom. Dođite da zajedno otvorimo jedan neistražen i tajnovit svet“ – poručuju organizatori i podsećaju na citat Henrija Mura, koji kaže: „Biti umetnik znači verovati u život“.

Podsetimo, izložbu organizuje Udruženje „Akord media“, Gradsko udruženje za pomoć osobama sa autizmom Niš u saradnji sa Kancelarijom za mlade Grada Niša i Lions klubom. Cela izložba nastala je zahvaljujući ideji Katarine Jovanović, koordinatora likovnih radionica i Gradskog udruženja za pomoć osobama sa autizmom.

Na izložbi će biti prikazano preko 20 najboljih od blizu 1000 radova, koje je koordinatorka odabrala u saradnji sa velikim brojem volontera i 40 učesnika radionica.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com