Kultura

Izložba „Novi talas u Nišu, 40 godina posle”

Jedinstvena prilika da se vratimo u period 80-ih godina prošlog veka i vidimo kako je niška novotalasna scena izgledala pružiće nam izložba „Novi talas u Nišu, 40 godina posle”.

Udruženje za prirodu i društvo Multivoks, uz podršku Lokalne fondacije Niš (LFN), otvara izložbu 4. maja od 19 sati u Klubu alternativne kulture „Feedback” u Davidovoj ulici.  Izložba će biti zvanično otvorena do 25. maja.

“Građani su ustupili delove ličnih sećanja, fotografije, snimke od kojih je sastavljen izbor izložbe. Kroz javni poziv bili su uključeni građani, učesnici, akteri pokreta koji su ustupili delove ličnih sećanja, fotografije, video snimke. Na ovaj način biće obeležen period umetničkog pokreta koji je ostavio dubok trag u Nišu”, saopštili su organizatori.

***
Ova inicijativa jedna je od 14 podržanih na velikom javnom Konkursu LFN koji je realizovan septembra 2022. godine. Na četiri do sada realizovana konkursa, podršku LFN dobilo je ukupno 35 ideja formalnih i neformalnih grupa građana sa teritorije svih pet gradskih opština u Nišu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com