Kultura

Izložba “Niški salon 12/2” u Oficirskom domu

Izložba “Niški salon 12/2” biće otvorena u utorak, 5. novembra, od 19,00 časova u Oficirskom domu. Dvanaestoro umetnika predstaviće svoje radove, koji su izabrani od strane dvoje selektora, istoričara umetnosti i likovnih kritičara, Gordane Dobrić i Save Stepanova.

“Pažnja selektora i umetnika ovogodišnje izložbe usmerena je na temu kapitalizma kao provokativnog društveno-političkog sistema, koji u svom dugom istorijskom i savremenom trajanju prolazi kroz više razvojnih faza – kapitalizam, neoliberalizam, globalni kapitalizam, novi kapitalizam, državni kaptalizam… i kako se još sistem imenuje u različitim delovima sveta, koji se ovoga puta percipira i tumači iz pozicije aktuelnih tranziciskih promena na domaćem terenu”, kažu organizatori.

Na otvaranju izložbe biće dodeljena nagrada „Niškog salona 12/2″ a po odluci posebno imenovanog tročlanog žirija koga čine istoričari umetnosti: Danijela Purešević
(urednica Redakcije za kulturu RTS-a), Radmila Kostić (GSLU Niš) i Mara Makarić ( Narodni muzej Niš).

Organizator izložbe je Galerija savremene likovne umetnosti Niš.
Izložba će trajati do 30. novembra.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com