Kultura

Izložba Nenada Zeljića u Galeriji “Art 55”

U Galeriji “Art 55” u utorak, 1. marta otvara se izložba Nenada Zeljića, umetnika iz Beograda. Otvaranje je zakazano za 19 sati.

NENAD ZELJIĆ (1964), slikar i grafičar, rođen u Beogradu, studirao grafiku na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Emira Dragulja.

Dobitnik je nekoliko destina nacionalnih i inostranih nagrada, počevši od 1994. do 2021. godine  U Nišu je dva puta dobio Drugu nagrada na Izložbi Konstantin Veliki i to 2020. i 2021. godine.

Od 2001. godine Nenad Zeljić zaposlen je na Akademiji umjetnosti u Banjaluci, a u zvanje redovnog profesora izabran je 2015. godine.

“Pogled mi se vezuje za Nenadove grafike. Mogu da ih posmatram dugo, jednu po jednu, i da razmišljam o životu, o libidu, o erosu i tanatosu. Zato mi se čini da sam sve ovo negde video u svojoj glavi, ali nisam umeo da se tako izrazim. Zato osećam utehu u samoći. Zato veče ne miriše na rakove i školjke, a i ne treba da miriše. Kako Nenad uspeva da sve to postigne? Pa tako lepo, on je majstor”, napisao je o Zeljićevim grafikama Jovica Mikić

Izložba Nenada Zeljića može se pogledati u galeriji “Art 55” do 12. marta.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com