Kultura

Izložba Miroslava Živkovića u Galeriji Art55

Galerija Art55 je posle kraće pauze otvorila svoj izložbeni prostor za posetioce.

Trenutno je aktuelna izložba prof. Miroslava Živkovića iz Niša.

Postavka koju čini nekoliko desetina slika, obogaćena je video materijalom snimljenim na otvaranju izložbe 27. aprila 2020. Biće otvorena do 30. maja, a snimljeni material se može videti na sajtu www.art55.rs i Facebook stranici Galerije.

Foto: Galerija Art55

Namera nam je da u narednom periodu, u specifičnim uslovima, ljubiteljima umetnosti predstavimo različite projekte kroz virtuelna vođenja. Posetioci koji dođu u Galeriju art55, kao i zaposleni, moraju se pridržavati svih preventivnih mera za sprečavanje širenja virusa Covid-19, koje je propisala država i u izložbenom prostoru mogu boraviti najviše 2 osobe istovremeno”, kažu organizatori izložbe.

Foto: Galerija Art55

Prof. Miroslav Živković, rođen je u Nišu gde je završio srednju umetničku školu “Đorđe Krstić”. Zvanje akademskog slikara stekao je na fakultetu Likovnih umetnosti u Prištini 1998. u klasi profesora H. Ćatovića. Na Fakultetu umetnosti u Nišu radi od 2010. kao redovni profesor na predmetu Crtanje i Slikanje.

Samostalno je izlagao 63 puta u Beogradu, Nišu Novom Sadu i Kragujevcu. Osim u Srbiji, učestvovao je na više od 50 llikovnih kolonija u Crnoj Gori i Bugarskoj. Njegova dela videli su i ljubitelji slikarstva u Pragu, Sofiji, Plovdivu i Skoplju.

Prof Miroslav Živković obitnik je više nagrada za slikarstvo.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com