Kultura

Izložba „mera-granica“ u Oficirskom domu

U četvrtak, 14. februara u 13,30 časova, u velikoj sali Oficirskog doma svečano će biti otvorena izložba „mera – granica“. Izložbu čine dela jedanaestoro umetnika različitih generacija iz Niša.

„Izložba „mera – granica“ se bavi identitetom. Raspon inividualnih umetničkih iskaza, od unutrašnjeg života pojedinca i referisanja na duhovne pozive, širi se ka problematizovanju pozicija čoveka i umetnika u uskom i širem društvenom kontekstu i konstatovanju određenih socijalnih fenomena i obrazaca“, navode organizatori.

Umetnički iskazima otvorena su pitanja obećanja i obećane zemlje (Jadranka Mišić Pejović), netelesnog i nepropadljivog u čoveku (Jelena Kitić), baštine (Franc Curk), pitanja zabluda i manipulacija (Bratislav Bašić), ostrašćenosti (Nikola Marković), integracija i globalizacije (Miljana Radenković), rasprodaje vrednosti (Ivan Mitić), devijacija i kriminala (Jelena Miljković), globalnog starenja i društvene uloge starih (Stevan Kitić), poimanja i statusa (Perica Donkov) i jedinica mere i pogleda (Boris Kandolf).

Autor izložbe je Milan Ristić. Tokom oktobra 2018. izložba je realizovana u izložbenim salama Perjanički dom i Galerija Klub, Centra savremene umjetnosti Crne Gore u Podgorici.

Izložba će u Nišu trajati do 3. marta.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Ključne reči

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close