Kultura

Izložba Likovnih umetnika Aleksinac – ULUA u Galeriji NKC – a

Niški kulturni centar u saradnji sa Centrom za kulturu Aleksinac organizuje izložbu Likovnih umetnika Aleksinac – ULUA u petak 22. jula u Galeriji NKC-a, sa početkom u 18 sati.

Udruženje likovnih umetnika Aleksinac (ULUA) obeležava već četrdeset godina od osnivanja 1982. godine. Ove godine održan je trideset peti likovni salon i priređuje se jubilarna četrdeseta likovna jesen.
Svojom aktivnošću osnovali su slikarsku koloniju „Lipovac” i likovnu koloniju „ULUA”, u čijem sastavu je i dečija likovna kolonija.

ULUA osim stalnih izložbi u Aleksincu (Prolećni i Jesenji likovni salon) predstavila se i u Beogradu, Nišu, Leskovcu i Prokuplju. Neki od članova su bili i učesnici likovnih kolonija u Srbiji i inostranstvu i njihova dela nalaze se u mnogim zemljama sveta.

Sastav članova ULUA je od amatera do doktora likovnih umetnosti.

“Ova izložba je mali pregled aktivnosti ULUA koje se predstavlja sa trideset četiri dela i devetnaest autora. Želja je da se u ovim turbulentnim vremenima prikaže lepši deo sveta, da se za večnost sačuvaju svetli trenuci života”,  navodi Udruženje Likovnih umetnika Aleksinac.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com