Kultura

Izložba “Klica novog roda – reverzibilnost procesa” Anice Radošević

Izložba “Klica novog roda – reverzibilnost procesa”, prof. dr um. Anice Radošević sa Katedre za grafiku Departmama likovnih i primenjenih umetnosti svečano će biti otvorena u utorak, 25. aprila 2023. u Paviljonu u Tvrđavi Galerije savremene likovne umetnosti Niš sa početkom u 19 časova.

Po rečima autorke: “Reč klica nedvosmisleno nas upućuje na razmišljanje o biološkom razvoju, pre svega biljnog sveta, a zašto ne i nas samih i u fizičkom i psihičkom smislu”?

Grafike su rađene u tehnici duboke štampe i kolografije, dok na crtežima koristu liniju kao primarni likovni element sa zrnastim semenolikim formama.

Želja za što boljom materijalizacijom umetnicu inspiriše na upotrebu neslikarskog materijala u ovom slučaju slame, kojom lepljenjem stvara gnezdo rađanja oivičenog zrna pšenice na monumentalnim slikama objektima koji domoniraju na postavci.

Anica je rođena u Vršcu (1972.). Osnovne studije na Katedri za grafiku Akademije umetnosti je završila u Novom Sadu u klasi Zorana Todorovića, gde je i magistrirala.

Dobitnica je  mnogih značajnih nagrada i povelja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com