Društvo

Izložba kaligrafije “Azbučnik 2” u SKC-u

Za one koji nisu imali prilike da se upoznaju sa kaligrafskim radovima Aleksandra Stankovića, moći će to da učine u petak, 22. jun u sali Studentskog kulturnog centra na 3. spratu.

Katalog „Azbučnik 2 Aleksandra Stankovića“, autora Kamenka M. Markovića (Književno društvo „Branko Miljković“, Niš) je objavljen ovih dana. To je u stvari nastavak kataloga sa istim naslovom koji je objavljen 2017. godine, i činio je sastavni deo Stankovićeve prve samostalne izložbe održane u Studentskom kulturnom centru u Nišu.

Autor je ovde „obradio“ sudbine više od 50 biografija poznatih nišlija koji pripadaju svetu slikarstva, literature, sporta, muzike, istorije, glume, zanatstva.

Aleksandar Stanković je kaligrafskim simbolima zabeležio imena tih ljudi. „Azbučnik 2“ biće sastavni deo izložbe Aleksandra Stankovića koja će biti održana sa početkom u 19 sati u Studentskom kulturnom centru u Nišu. Kamenko M. Marković i Aleksandar Stanković čine sve što je u njihovoj moći da se pelcer kaligrafije primi pod nebom Niša.

Publikacija „Rembrant Kamenka Markovića” ( Udruženje književnika „Branko Miljković”, Niš), priređivača Aleksandra Stankovića objavljena ovih dana je u stvari dopunjena publikacija pod ovim nazivom objavljena 2017. Njoj su pridodata 23 nova komentara koja su poslali ljudi koji su imali priliku da čuju u svom gradu Markovićevo predavanje o Rembrantu, studenti sa Filozofskog fakulteta u Kosovskoj Mitrovici ili masteranti sa Fakulteta umetnosti u Zvečanu. Knjiga je svojevrsno svedočanstvo o jednoj besmrtnoj ljubavi prof. dr Kamenka M. Markovića i Rembranta- genijalnog holandskog slikara epohe baroka. Strast, ljubav i divljenje izbija iz svakog komentara.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com