Kultura

Izložba “Intimni voajerizam” Danice Milošević u niškoj Galeriji

Na izložbi slika i crteža u Galeriji “Art 55”, mlada niška umetnica Danica Milošević predstaviće se svojom prvom samostalnom izložbom, kroz ciklus radova nastalih u poslednje dve godine. Svečano otvaranje izložbe pod nazivom “Intimni voajerizam” zakazano je za 29.avgust u 20 časova.

Kombinovanjem digitalnih predložaka dekonstruisanih portreta Danica pokušava da pronikne i spozna suštinu svog bića, a takodje i modela kojim se bavi.

“Oni koji posete izložbu mogu da vide jedan savremeniji pristup prikazivanja portreta. Ono čime sam se ja bavila jeste dublje shvatanje stvari i traženje onog unutrašnjeg u estetskom svetu.” ističe Danica ono što će moći da vide sugrađani koji odluče da pogledaju njene radove.

Suprotstavljajući monohrome i čiste boje, geometriju i slobodno tretirane površine, Danica želi da dopre do dimenzije i prostora u kojima je ovaj sukob suprotstavljenih mišljenja moguće ostvariti.

“Svaka od slika nosi svojstveni doživljaj iste, tako da je negde tendencija bila da se suprotstave različitosti, ali i da se spoje kroz slične elemente. Nadam se da će publika doživeti svako delo na sopstveni način, a opet i uspeti da se poveže sa mojim stvaralaštvom.” dodaje autorka.

Izložbu će otvoriti prof. mr Perica Donkov.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com