Kultura

Izložba “Dubina prevoja” u Salonu 77

Izložba Milane Simić i Konstantinosa Petrovića biće otvorena od 4. do 18. oktobra u Salonu 77 u niškoj Tvrđavi. Otvaranje izložbe zakazano je za 19 sati.

Izložba sadrži dela oba umetnika, koja su u direktnoj međusobnoj komunikaciji. Reč je o istim materijalima koji onu koriste, kao i načinu realizovanih dela simbolički se veoma dopunjuju i čine jednu zajedničku celinu koja nosi naziv ” Dubina prevoja”.

Milana za rad koristi iznošenu garderobu od koje gužvanjem, sabijanjem, sklapanjem, sečenjem konstruiše portrete i autoportrete.

O autorima

Milana je rođena u Priedoru 1995. godine. Osnovne studije slikarstva završila je na Akademiji likovnih umetnosti u Trebinju, a master u Novom Sadu.

Konstantinos Petrović rođen iste godine u Valjevu. Trenutno je na prvoj godini master studija na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, modul slikarstvo.  Do sada je imao dvanaest samostalnih izložbi u Srbiji i više kolektivnih u Srbiji i regionu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com