Kultura

Izložba digitalnih radova “Kaleidoskopski spektakl” u Galeriji Niškog kulturnog centra

Izložba digitalnih radova Dragana R. Todorovića pod nazivom “Kaleidoskopski spektakl” biće održana u sredu 12.oktobra od 18 sati u Galeriji Niškog kulturnog centra.

“Slike Dragana R. Todorovića, sa svojim smelim kolorističkim sudarima, energetskim nabojem, svetlosnim potencijalom, nedvosmisleno ukazuju na višedimenzionalnost i metafizičku prirodu svetova, koji su u središtu pažnje umetnika. Slojevita, virtuozna igra bez početka i kraja, donosi vizuelni spektakl, osvajajući istovremeno bogatstvom valera i igrom planova u jednom, ma koliko delovao haotično, uređenom sistemu uzročno posledičnih dešavanja. Da je tako znaju oni koji poznaju poreklo ovih slika i način njihovog nastanka. Digitalni su ulazi svetlosnih mlazeva, ugao rotiranja, spektri boja, ali su svi oni zadati, diktirani od strane umetnika, beskrajno strpljivog i preciznog u traženju željenog efekta. U njegovom oku i zahvaljujući njegovom senzibilitetu, rađa se autohtona likovna celina, snažnog i upečatljivog dejstva, sa izraženom dimenzijom zvučnog i vanvremenom”, objašnjavaju organizatori.

O autoru:

Dragan R. Todorović, rođen je 1956. godine u Ogoštu, u Srbiji. Doktorirao na Departmanu za fiziku Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, teorijska fizika – fizika čvrstog stanja., Jedan deo istraživanja jeste proučavanje transporta energije u belančevinama i polimernim lancima. Kroz dugogodišnje istraživanje, ti procesi su vizuelizovani(2006. godine) a kasnije (od 2013. godine) i materijalizovani. One su sada deo autorovog likovnog istraživanja. Do sada su prikazane na preko sedamdeset grupnih žiriranih izložbi u zemlji i inostranstvu i trinaest samostalnih izložbi. Dobitnik pet nagrada.

Član ULUS-a od 2015. godine, član ArtCentra i član Suda časti ULUS-a 2018- 2019.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com